Pers

 
 
 

Gent, 17.01.2019 - Persbericht NC 111 BiColor

Gent, 17 januari 2019

UZIN NC 111 BiColor: de eerste egalisatie die meedenkt

Op 1 januari introduceerde Uzin Utz België (voorheen Unipro) een wereldprimeur: de eerste egalisatie die meedenkt door van kleur te veranderen wanneer de vloer legklaar is. Dankzij de unieke kleurverandering van UZIN NC 111 BiColor kan de plaatser met het blote oog zien wanneer de vloer legklaar is. De snel drogende gipsegalisatie is geschikt voor laagdiktes tot 10 mm en geeft een extreem glad oppervlak voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking.

 

De UZIN NC 111 BiColor gipsegalisatie geeft door van kleur te veranderen aan dat het oppervlak klaar is voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking. In de loop van het acht tot tien uur durende droogproces verandert de kleur van de egalisatie van lichtgroen naar zalmroze. De egalisatie is legklaar wanneer het gehele oppervlak van kleur is veranderd in zalmroze. De plaatser hoeft geen aparte vochtmeting te doen en de droogtijd kan optimaal worden benut.  

"Bij het leggen van vloerbedekking is het belangrijk dat de egalisatie voldoende gedroogd is. Als de bedekking te vroeg wordt gelegd, kunnen er luchtbellen of geuren ontstaan", zegt Bart Leen, Hoofd Product Management bij Uzin Utz België. "Met Uzin NC 111 BiColor is het altijd duidelijk wanneer de vloer legklaar is - ongeacht het klimaat op de bouwplaats. Dankzij de volledige kleurverandering van het oppervlak kan de plaatser direct zien of hij kan beginnen met het plaatsen van de bedekking.”

De kleurverandering biedt een bijkomend voordeel: in één oogopslag is te zien of de lijm goed is verdeeld. Want, de aangebrachte lijm zorgt ervoor dat de egalisatie weer van kleur verandert: van zalmroze naar een groenige

Uitgekiende productvoordelen

Het product bezit verder een aantal uitgekiende productvoordelen. Naast de zekerheid die het product biedt bij het plaatsen van textiele of elastische bedekking door van kleur te veranderen heeft de UZIN NC 111 BiColor een hoge drukvastheid van C50. Hierdoor kan de gipsegalisatie in bijna alle situaties worden toegepast: van woningen tot industriële hallen, veelbezochte winkelcentra of ziekenhuizen. Een extreem goede vloei en een glad oppervlak zorgen ervoor dat UZIN NC 111 BiColor ook een betrouwbaar product is met optimale legresultaten.