Pers

 
 
 

Gent, 25.03.2015 - Uzin Utz België gaat groen met nieuwe verpakking

Cube it Simple - Een simpele oplossing voor een duurzame verpakking.

 

Bij verantwoorde producten hoort een verantwoorde verpakking! Met Cube it Simple biedt Uzin Utz België een duurzaam alternatief voor traditionele kunststof emmers en cans. De verpakking bestaat uit gerecycled karton en een kunststof inliner en is er momenteel voor lijm en voorstrijk. De producten van Uzin Utz België worden reeds in een CO2-neutrale fabriek geproduceerd en met Cube it Simple is de cirkel van duurzaamheid nu rond.

 

Met de productlijnen UZIN voorstrijken en UZIN dispersielijmen bedient Uzin Utz België een groot deel van de omvangrijke markt van plaatsingssystemen voor de vloeropbouw. Tot op heden worden voorstrijken en lijmen verpakt in kunststof emmers van verschillende groottes. Het is niet zozeer het product, maar de verpakking die een groeiende belasting voor het milieu oplevert.

 

De nieuwe verpakking - de Cube - is gebaseerd op het beproefde bag-in-box principe en door Uzin Utz België doorontwikkeld voor een aantal UZIN voorstrijken en lijmen. De voorstrijk of lijm zit voortaan in een stevige inliner (plastic zak), die op zijn beurt is verpakt in een kartonnen doos, de Cube. Door slimme perforaties in de doos is de voorstrijk of lijm gemakkelijk uit te gieten. Voor lijm kan de inliner eenvoudig worden leeggeschraapt waardoor er minder lijmresten in de verpakking achterblijven en er bijna geen lijm meer wordt verspild. Supersimpel dus en daarmee is meteen ook de naam van de nieuwe verpakking verklaard.

 

Met Cube it Simple introduceert Uzin Utz België een nieuwe verpakkingslijn die op verschillende punten een positieve bijdrage levert aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van het product.

Een aantal van de vele voordelen:

-         Minder energie: voor de productie van de verpakking is aanzienlijk minder primaire energie nodig dan voor een emmer of can.

-          Véél minder afval: de doos is gemaakt van gerecycled karton en gaat bij het oud papier om terug gerecycleerd te worden. Er is geen metaalafval meer want de Cube it Simple heeft geen metalen hengel. Enkel de inliner is nog van kunststof, maar dit is een vermindering van 89% t.o.v. emmers. De Cube it Simple heeft bovendien als extra voordeel dat er minder (73%!) lijmresten in de verpakking achterblijven.

-          Minder CO2 uitstoot: zowel bij de productie van de verpakking als bij de productie van de inhoud van de verpakking, komt aanzienlijk minder CO2 vrij. Bovendien kunnen de vierkante dozen efficiënt op een pallet worden geplaatst, waardoor er minder ruimte nodig is voor transport en opslag.

 

De feiten en cijfers spreken voor zich: de Cube it Simple is een duurzaam product dat perfect past bij de bedrijfsvoering van Uzin Utz België.